Σοβαρές ελλείψεις στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και το Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους

Σοβαρές ελλείψεις στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και το Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους

Οι μεγάλες ελλείψεις σε δικαστικό και διοικητικό προσωπικό που αντιμετωπίζουν το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και το Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους ήταν το αντικείμενο της αναφοράς προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης που κατάθεσε σήμερα ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

Σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων, καθώς και των κινητοποιήσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, ο κ. Μαντάς επισημαίνει την ανάγκη για άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα υποστελέχωσης των Δικαστηρίων, δεδομένου ότι ήδη αντιμετωπίζονται πολύ σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους και καθυστερεί σημαντικά η απόδοση της Δικαιοσύνης στην περιοχή της Τριφυλίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

Αθήνα, 18-09-2019

                                                                                  ΑΝΑΦΟΡΑ 

                                                           ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 

ΘΕΜΑ: «Σοβαρές ελλείψεις στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας & το Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους»

Σας διαβιβάζω συνημμένα την με ημερομηνία 12/09/2019 Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας αναφορικά με τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και το Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους και τις σημαντικές δυσλειτουργίες που αυτές προκαλούν.

Όπως αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, στα δύο (2) αυτά δικαστήρια, όπως και στην Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας, παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις Δικαστών και Δικαστικών Γραμματέων, γεγονός που προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες στις Υπηρεσίες που παρέχονται, ενώ αναφέρεται ότι είναι αδύνατη με το υφιστάμενο προσωπικό η σύγκλιση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στην Κυπαρισσία.

Λαμβάνοντας επίσης υπόψη το γεγονός ότι στους επόμενους μήνες προβλέπονται συνταξιοδοτήσεις δικαστικών λειτουργών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας προχώρησε στην 3η αποχή των μελών του από τα ακροατήρια των Δικαστηρίων, για την τρέχουσα εβδομάδα αυτήν την φορά. Θεωρώ ότι γίνεται έτσι σε όλους εμφανές το μέγεθος του προβλήματος με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, καθώς και το επείγον του ζητήματος, δεδομένου ότι σε λίγο καιρό τα συγκεκριμένα Δικαστήρια θα αδυνατούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες, ούτως ώστε αφενός να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων και αφετέρου να υποστηρίζεται έμπρακτα η ανάγκη για ταχύτητα στην απόδοση της Δικαιοσύνης.

 

Ο αναφέρων Βουλευτής

   Περικλής Μαντάς

Βουλευτής Μεσσηνίας