“Οι συμφωνίες για ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο δυναμώνουν τη χώρα”

“Οι συμφωνίες για ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο δυναμώνουν τη χώρα”
Οι πρόσφατες συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο, μας θωρακίζουν διπλωματικά απέναντι στη Τουρκία και θάβουν οριστικά το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο. Η επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο είναι ένα απαραίτητο βήμα για τη συνέχεια.
✅ Οι συνθήκες του 2018 δεν έχουν καμία σχέση με τις συνθήκες του 2020. Τότε ούτε τουρκικός στόλος στη Μεσόγειο υπήρχε, ούτε τουρκολυβικό μνημόνιο, ούτε συμφωνία για ΑΟΖ με την Ιταλία. Η κυβέρνηση έπραξε πολύ ορθά που προχώρησε στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων.
✅ Η Ελλάδα αποτελεί δύναμη σταθερότητας, σύνεσης και ψυχραιμίας στη ΝΑ Μεσόγειο και αποδεικνύει συστηματικά ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται.
✅ Είναι κρίμα για την αξιωματική αντιπολίτευση που επέλεξε να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, ψηφίζοντας η ίδια «παρών». Αν κάποιος παρακολουθούσε τη συζήτηση στη Βουλή, θα διαπίστωνε ότι ουσιαστικά όλα τα κόμματα συμφωνούσαν με τις ενέργειες της κυβέρνησης.
✅ Αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή είναι εθνική ενότητα. Μαζί με τους πολίτες, με αποφασιστικότητα και υψηλό φρόνημα, υπερασπιζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.
https://youtu.be/QmZ24GVYzzY