“Άκαιρη, άγονη και προσχηματική η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ”

“Άκαιρη, άγονη και προσχηματική η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ”

Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι άγονη, άκαιρη και προσχηματική και αναδεικνύει το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Γιατί μπροστά στην αδυναμία να εκφράσει σύγχρονο πολιτικό λόγο, στήνει επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να βγει από τη δύσκολη θέση.

Λένε ότι είμαστε με τους λίγους και αγνοούμε τους πολλούς. Το 9% στην φορολόγηση ήταν για τους λίγους ή για τους πολλούς; Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%; Η αύξηση του αφορολογήτου; Η μείωση της φορολογίας εισοδήματος; Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών;

Με τους δικούς τους νόμους, όσοι έχουν οφειλές και δεν μπορούν να τις αποπληρώσουν, είναι καταδικασμένοι να χρωστούν για πάντα. Χωρίς προστασία πρώτης κατοικίας, χωρίς διαγραφή χρεών, χωρίς τη δυνατότητα να σηκώσουν ποτέ κεφάλι.

Με τον δικό μας νόμο όσοι χρωστούν, σε 20 χρόνια μπορούν να ξεχρεώσουν και να κρατήσουν ταυτόχρονα ολόκληρη την περιουσία τους. Και αν κάποιοι δεν μπορούν και έχουν ουσιαστικά πτωχεύσει, το πολύ σε 3 χρόνια μπορούν να διαγράψουν όλα τα χρέη τους, να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και να ξεκινήσουν ξανά.