Πανεπιστημιακή μεταρρύθμιση – Νέοι ορίζοντες στα ΑΕΙ

Πανεπιστημιακή μεταρρύθμιση – Νέοι ορίζοντες στα ΑΕΙ

«Είναι απολύτως λογικό σε μια δημοκρατία να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν αντιρρήσεις και διαφωνίες. Και είναι απολύτως λογικό τα κόμματα να εκφράζουν ενίοτε διαφορετικές οπτικές, που εν τέλει δίνουν νόημα στην πολιτική διαφωνία.

Αλίμονο όμως αν οι πολιτικές και οι ιδεολογικές αντιπαραθέσεις μετατρέπονται σε συστηματικό υβρεολόγιο, με τοξικά και χυδαία χαρακτηριστικά. Αλίμονο αν η συζήτηση γίνεται με όρους ακραίου πολακισμού και με μοναδικό σκοπό την ηθική και επικοινωνιακή αποδόμηση του αντιπάλου.

Τη μια φορά ήταν ο κ. Πολάκης, την επόμενη ο κ. Φίλης, μετά ο κ. Κουρουμπλής και στη συνέχεια ο κ. Βερναρδάκης και ο κ. Ηλιόπουλος. Για να θυμηθώ μόνο τις πιο τρανταχτές περιπτώσεις.

Όχι, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό. Και μάλλον έχετε βαλθεί να δικαιώσετε τον Πρωθυπουργό που μίλησε για τοξικότητα που δηλητηριάζει την πολιτική μας ζωή. Και η οποία εκπορεύεται αποκλειστικά από τη δική σας πλευρά.»

 

 

[Ολομέλεια ΒτΕ | Σ/Ν υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων “Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ – Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις”]