Μαντάς στο Kontra για κλίνες ΜΕΘ και προσλήψεις στην Υγεία

Μαντάς στο Kontra για κλίνες ΜΕΘ και προσλήψεις στην Υγεία
Από την πρώτη στιγμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση ενισχύει το ΕΣΥ σε υποδομές, αλλά και σε προσωπικό. Ακόμα και σήμερα όμως κάποιοι εξακολουθούν και κάνουν φθηνή αντιπολίτευση. Ας είμαστε ξεκάθαροι λοιπόν:
☑️ Κλίνες ΜΕΘ: Τον Ιούλιο 2019 ήταν 565, ενώ σήμερα είναι 941 και σύντομα θα φθάσουν πάνω από 1.000. Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο ετοιμάζονται επιπλέον μονάδες, όπως στο «Σωτηρία» μετά από δωρεά της Βουλής, αλλά και από το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος.
☑️ Προσλήψεις στην Υγεία: Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 6.000, ωστόσο δεν έχει νόημα να ζητούνται διαρκώς νέες. Το επικουρικό προσωπικό στην Υγεία έχει συμβάσεις διετούς διάρκειας και όσοι προσλήφθηκαν από τον Μάρτιο και μετά, συνεχίζουν να έχουν ενεργές συμβάσεις.
☑️ Προκηρύξεις για θέσεις μονίμων ιατρών: Από το 2017 ακόμα, πολλές προκηρύξεις κηρύσσονται άγονες λόγω περιορισμένου ενδιαφέροντος, ειδικά σε νοσοκομεία της επαρχίας. Με τις προκηρύξεις θέσεων δεν αντιμετωπίζονται πάντα αποτελεσματικά τα ζητήματα στελέχωσης.
Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί υπευθυνότητα και σύνεση από όλους. Και αυτό αφορά και την αντιπολίτευση, που οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
https://youtu.be/91ob_Y6lIKo