Μαντάς για ΚΕΘΕΑ: «Άλλο οι εργαζόμενοι και άλλο η κακοδιοίκηση»

Μαντάς για ΚΕΘΕΑ: «Άλλο οι εργαζόμενοι και άλλο η κακοδιοίκηση»

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς στο πλαίσιο της συζήτησης του Νομοσχεδίου που αφορά σε κυρώσεις ΠΝΠ των Υπουργείων Οικονομικών, Ενέργειας, Παιδείας και Υγείας. Ο κ. Μαντάς έκανε ειδική αναφορά στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), αναγνωρίζοντας το μεγάλο και σημαντικό έργο που επιτελείται. Στάθηκε ιδιαίτερα στους εργαζόμενους της δομής του ΚΕΘΕΑ Μεσσηνίας, για τους οποίους σημείωσε ότι είναι σε διαρκή επαφή μαζί τους και ότι γνωρίζει και παρακολουθεί από κοντά το πολύτιμο κοινωνικό τους έργο. Επίσης αναφέρθηκε στον δύσκολο αγώνα των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων για την κοινωνική τους επανένταξη.

Ο κ. Μαντάς ωστόσο σημείωσε ότι «ο σκοπός και το έργο του οργανισμού, όσο σημαντικά κι αν είναι, δεν πρέπει να μην μας αφήνουν να δούμε όλα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του» και αναφέρθηκε στα μεγάλα διοικητικά προβλήματα του Κέντρου. Ιδιαίτερη μνεία πραγματοποιήθηκε στο περιστατικό των Διαβατών της Θεσσαλονίκης, όπου έμποροι ναρκωτικών βαπτίζονταν «χρήστες», προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης από τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μαντάς υπεραμύνθηκε των αποφάσεων του Υπουργού Υγείας για τις διοικητικές αλλαγές του ΚΕΘΕΑ, σημειώνοντας ότι η Γενική Συνέλευση του οργανισμού αφενός θα λογοδοτεί στο Υπουργείο, και αφετέρου θα είναι σε θέση να διαμορφώσει επαρκώς και αποτελεσματικά τη συνολική στρατηγική. Επίσης σημείωσε ότι η αντιπολίτευση ψεύδεται, όταν ισχυρίζεται ότι με τις αλλαγές πλήττονται η αυτοδιοίκηση και η αυτοδιαχείριση του οργανισμού, αφού στην διοίκηση του Κέντρου θα εκπροσωπούνται τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων.

Κλείνοντας ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι το «ξεκαθάρισμα σε αυτήν την χώρα πρέπει να συνεχιστεί» και ότι «οφείλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε κάθε εστία παραβατικότητας, αδιαφάνειας και σπατάλης», ενώ τόνισε ότι όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι «λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, ότι τα κονδύλια πρέπει να πιάνουν τόπο και η ευλαβική τήρηση της νομιμότητας και η λογοδοσία θα εφαρμοστούν σε κάθε πτυχή του δημόσιου τομέα».