Μαντάς για εκλογικό νόμο: επιστροφή στη λογική και τη σταθερότητα

Μαντάς για εκλογικό νόμο: επιστροφή στη λογική και τη σταθερότητα

Την επιστροφή στην «λογική» και τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος μέσω του νέου εκλογικού νόμου, τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, σε σχετική ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«…μια λογική που επιτάσσει αφενός να αποδεχτούμε την αναλογικότητα της λαϊκής βούλησης, που εκφράζεται μέσα από μια εκλογική διαδικασία και αφετέρου να σεβαστούμε την επιθυμία του ελληνικού λαού να έχουμε κυβερνήσεις σταθερές, στιβαρές, κυβερνήσεις οι οποίες θα μπορούν απρόσκοπτα να δουλέψουν για το συμφέρον του τόπου»

Ταυτόχρονα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με την απλή αναλογική που επέβαλλε στη τοπική αυτοδιοίκηση, προκάλεσε πολλαπλά προβλήματα και δυσλειτουργίες. Και εάν δεν είχε υπάρξει η νομοθετική πρόβλεψη από την πλευρά της κυβέρνησης οι Δήμοι και οι Περιφέρειες δεν θα μπορούσαν να εγκρίνουν ούτε καν τους προϋπολογισμούς τους.

Ο κ. Μαντάς επίσης στάθηκε και στο θέμα των μονοκομματικών κυβερνήσεων και υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν το πρώτο κόμμα που άνοιξε τον δρόμο στις κυβερνήσεις συνεργασίας το 2012, συγκυβερνώντας στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο αυτήν την κουλτούρα συνεργασιών δεν την ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μιας και κανείς δεν ξεχνά την υποτιθέμενη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, η οποία τελικά οδήγησε στη μεταπήδηση βουλευτών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και στις καταγγελίες περί εξαγοράς τους από τον κ. Καμμένο.

Κλείνοντας ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι η κυβέρνηση με τον συγκεκριμένο εκλογικό νόμο δημιουργεί συνθήκες κυβερνησιμότητας για τη χώρα και θέτει τις βάσεις για τη μελλοντική της σταθερότητα και ανάπτυξη. Επίσης σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση θα μείνει πιστή στις προεκλογικές της υποσχέσεις και σε όλους τους τομείς, την Παιδεία, την Ασφάλεια, την Υγεία, τη Δικαιοσύνη και την Οικονομία, θα υλοποιήσει αυτά ακριβώς για τα οποία την ψήφισε ο ελληνικός λαός.