Αναγκαία η στήριξη της σταφίδας

Αναγκαία η στήριξη της σταφίδας

Η σταφίδα είναι ένα εμβληματικό προϊόν της ελληνικής γης με πολύ μεγάλη ιστορική σημασία, το οποίο πριν από πολλά χρόνια βοήθησε σημαντικά στην οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας.

Η υψηλή διατροφική του αξία το έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια σε ένα περιζήτητο υπερ-προϊόν (superfood) με πολύ μεγάλες εξαγωγικές δυνατότητες και ιδιαίτερη αναπτυξιακή προοπτική.

Ταυτόχρονα η ήδη ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθεί η παραγωγή της σταφίδας σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την καλλιέργεια και να ανοίξει νέους αναπτυξιακούς ορίζοντες.

Όλα αυτά όμως για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν, πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να αποφύγουμε τον σκόπελο που έχουμε μπροστά μας. Ένα πρόγραμμα απόσυρσης αποθεμάτων, συνολικού κόστους έως 10 εκ. ευρώ, αποτελεί την καλύτερη λύση και ανακουφίζει με τον βέλτιστο τρόπο τους παραγωγούς.

Το δε αποσυρόμενο απόθεμα μπορεί να διατεθεί με διάφορους τρόπους, ενδεικτικά στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στους μαθητές της χώρας μας μέσω των σχολικών γευμάτων.